Inkorporering af Børnekonventionen - sådan har dit parti historisk stemt

Inkorporering af Børnekonventionen - sådan har dit parti historisk stemt

Den 17. oktober 2022 blev borgerforslaget "Inkorporering af FN's børnekonvention i Dansk lovgivning" skudt i gang. Men hvis borgerforslaget opnår 50.000 underskrifter, vil dit parti så stemme det igennem Folketinget?

Børnenes bureau kan kun opfordre til at underskrive borgerforslaget om en inkorporering af Børnekonventionen - link her: Inkorporering af FN's børnekonvention i Dansk lovgivning (borgerforslag.dk).

Når borgerforslaget har opnået 50.000 underskrifter, skal det dog stemmes igennem af partierne i Folketinget - og det går desværre ikke så godt. Her kan du se, hvordan dit parti historisk har stemt, hver gang der er stillet forslag om, at Børnekonventionen skal gennemføres i dansk lov.

Det er politikerne, der skal trykke på godkendelsesknappen på Borgen, og det kan de sagtens - det kunne de i resten af Norden!

Det er derfor selvfølgelig vigtigt at underskrive borgerforslaget, men det er mindst lige så vigtigt - hvis ikke vigtigere - at lægge massivt pres på din lokale politiker og sørge for, at vedkommende gør baglandet hørt af Folketinget.

Vi giver løbede opdateringer om borgerforslagets rejse.